top of page
Writer's pictureBlancaflor

But first mimosas!

Iskallt mousserande vin med färskpressad apelsinjuice serverat i en champagneflöjt passar lika bra på brunch som till fördrink. Allra bäst dock på en strandpromenad någonstans längs Spaniens ostkust. Trust me.

En av två ingredienser till mångas favoritdrink.

Drinkens namn Mimosa kommer naturligtvis från den i Medelhavsregionen vanligt förekommande gula blomman mimosa (Acacia delabata). Man vet inte riktigt hur eller när den "uppfanns", dock har mousserande vin med fruktjuice konsumerats under flera hundra år i Spanien, ett land där det vimlar av apelsinlundar och som även har en stor produktion av cava.


Oavsett ursprung kan vi i alla fall slå fast att det är en riktig klassiker från Medelhavet. Kanske uppfanns den, eller i alla fall namngavs, på ett trevligt hotell någonstans i Alicante, Castellón, Valencia eller Katalonien där det finns mycket av ovanstående två ingredienser.


Jag dricker mimosa till frukost när jag är utomlands och ledig, det är ett festligt sätt att starta dagen och perfekt för att komma i semesterstämning.

Här saknas det fortfarande en skvätt apelsinjuice..

Tröttnar man på apelsinjuice och ersätter den med persikojuice blir det en Bellini men det är en helt annan (italiensk) historia.


Salut!

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


A place in the sun
bottom of page